x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oktoberfest 2019:  Zeci de mii de oameni au luat cu asalt porţile festivalului berii

Oktoberfest 2019:  Zeci de mii de oameni au luat cu asalt porţile festivalului berii

21 Sep 2019   •   12:34
Oktoberfest 2019:  Zeci de mii de oameni au luat cu asalt porţile festivalului berii

Zeci de mii de oameni au luat cu asalt, sâmbătă, intrarea la festivalul berii Oktoberfest, după ce organizatorii i-au deschis porţile în oraşul german Munchen, informează dpa.

În ciuda avertismentelor oficiale de a păstra ordinea la intrare - anunţate prin intermediul difuzoarelor în engleză, germană şi dialectul bavarez - vizitatorii s-au îmbulzit la porţi pentru a-şi asigura locuri în corturile cu bere.

Cu toate acestea, ei vor trebui să mai aştepte câteva ore până când vor simţi gustul băuturii-vedetă a tradiţionalului festival. Primarul din Munchen, Dieter Reiter, va marca deschiderea evenimentului, dând cep primului butoi de bere cu un ciocan mare, la amiază (10:00 GMT).

Înainte de deschidere, Reiter a subliniat importanţa de a asigura un „Wiesn” sigur şi paşnic, aşa cum este cunoscut festivalul pe plan local. „Am un sentiment bun”, a spus el, în timp ce făcea turul oficial pentru a vedea stadiul pregătirilor.

Se aşteaptă vreme bună la ceremonia de deschidere, când se va auzi strigătul tradiţional „O'zapft is! (S-a dat cep!)”, prin care Reiter anunţă deschiderea butoiului şi începerea celei de-a 186-a ediţii a festivităţilor.

Potrivit site-ului oficial, cele şase beri oferite „trebuie să fie preparate cu apă din Munchen luată dintr-o fântână adâncă şi să aibă un conţinut original de must de bere de cel puţin 13,6%, ceea ce le face mai puternice decât berile slabe normale”.

Înaintea primului festival de bere din lume s-au făcut rezervări în număr mare şi se anticipează că va fi depăşit numărul vizitatorilor de anul trecut, de 6,3 milioane.

„Nu trebuie să fie un an record”, a declarat şeful Oktoberfest, Clemens Baumgaertner, atât timp cât este un „Wiesn de calitate”.

Festivalul se încheie pe 6 octombrie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: oktoberfest