x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olaf Scholz a prezentat priorităţile vizitei oficiale în China

Olaf Scholz a prezentat priorităţile vizitei oficiale în China

03 Noi 2022   •   23:55
Olaf Scholz a prezentat priorităţile vizitei oficiale în China
Sursa foto: Hepta

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a prezentat priorităţile vizitei oficiale în China, explicând că va discuta despre intensificarea cooperării bilaterale, dar va aborda şi teme "dificile", precum situaţia drepturilor omului şi atitudinea Beijingului faţă de invazia militară rusă în Ucraina.

Olaf Scholz a afirmat, într-un articol de opinie publicat în cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, că, în contextul în care "China se schimbă", este "necesară modificarea abordării faţă de China". Ministerul german de Externe elaborează o nouă strategie politică faţă de Beijing.

Olaf Scholz a explicat că nu intenţionează să producă decuplarea Germaniei de China, dar a subliniat că nu va continua "dependenţele riscante", cele unilaterale, spre exemplu în cazul materiilor prime.

"Vizita nu va ignora temele dificile, precum respectarea drepturilor omului, a libertăţilor politice şi a libertăţilor minorităţilor etnice, spre exemplu situaţia din provincia Xinjiang", a subliniat Olaf Scholz, conform publicaţiei Die Welt.

Cancelarul Germaniei va aborda şi problema Taiwanului, în contextul tensiunilor dintre Beijing şi Taipei, şi va solicita răspunsuri clare din partea Administraţiei Xi Jinping privind abordarea politică a Chinei faţă de invazia militară rusă în Ucraina.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz