x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olaf Scholz aşteaptă "reciprocitate" în relaţiile comerciale Germania-China

Olaf Scholz aşteaptă "reciprocitate" în relaţiile comerciale Germania-China

04 Noi 2022   •   19:35
Olaf Scholz aşteaptă "reciprocitate" în relaţiile comerciale Germania-China
Sursa foto: Agerpres

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat vineri, la Beijing, că aşteaptă "reciprocitate" şi standarde concurenţiale egale în relaţiile comerciale cu China, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Germania şi China sunt interesate "să nu fie pierdute avantajele oferite de globalizare şi de creşterea economică. Pentru Germania, este important ca relaţiile bilaterale să fie exercitate de pe poziţii egale", a declarat Olaf Scholz, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o cu premierul Chinei, Li Keqiang.

"Investiţiile trebuie să fie efectuate prin standarde egale şi nu trebuie să existe dependenţe care să genereze relaţii comerciale care să nu fie libere. Germania aşteaptă reciprocitate la nivel comercial", a subliniat Olaf Scholz.

China vrea intensificarea cooperării cu Germania, a afirmat, la rândul său, premierul Li Keqiang. "Germania şi China asumă angajamente în sensul schimburilor comerciale libere şi corecte. De asemenea, menţinem angajamentele în sensul relaţiilor avantajoase pentru toate părţile", a subliniat Li Keqiang.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz