x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olaf Scholz avertizează asupra riscurilor amplificării crizei alimentare

Olaf Scholz avertizează asupra riscurilor amplificării crizei alimentare

26 Mai 2022   •   21:57
Olaf Scholz avertizează asupra riscurilor amplificării crizei alimentare
Sursa foto: hepta

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut joi, la Forumul Economic Davos, acţiuni urgente ale comunităţii internaţionale pentru evitarea agravării crizei alimentare generate de intervenţia militară a Rusiei în Ucraina.

Olaf Scholz a exprimat preocupări majore în legătură cu efectele pe care "războiul brutal" al Rusiei împotriva Ucrainei le generează în plan alimentar.

"Dacă nu adoptăm rapid acţiuni determinante, există riscul de a ne confrunta cu cea mai gravă criză alimentară din ultimele decenii", a declarat Olaf Scholz în discursul rostit joi la Forumul Economic Mondial de la Davos, conform site-ului FR.de.

Administraţia Vladimir Putin a reafirmat, miercuri după-amiază, oferta de a permite redeschiderea porturilor ucrainene dacă naţiunile occidentale anulează o parte din sancţiunile antiruse, dar Kievul a denunţat "şantajul" Moscovei, părând să critice inclusiv abordarea Uniunii Europene, care a propus negocieri cu Moscova pentru evitarea amplificării crizei alimentare.

Numeroase ţări din Africa şi Orientul Mijlociu sunt dependente de cerealele din Ucraina şi riscă să fie afectate grav de blocada navală impusă de Rusia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz