x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cancelarul german: foametea nu mai trebuie să fie folosită ca armă

Cancelarul german: foametea nu mai trebuie să fie folosită ca armă

de Redacția Jurnalul    |    26 Noi 2022   •   21:25
Cancelarul german: foametea nu mai trebuie să fie folosită ca armă
Sursa foto: Hepta

Cancelarul german Olaf Scholz a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Holodomorului susținând că foametea nu trebuie să mai fie folosită niciodată ca armă, potrivit CNN.

Cancelarul german Olaf Scholz s-a alăturat liderilor mondiali pentru a marca cea de-a 90-a aniversare a foametei Holodomor din Ucraina.

„Foametea nu trebuie să mai fie folosită niciodată ca armă", a declarat Scholz sâmbătă, în timpul evenimentului de comemorare a victimelor foametei din epoca sovietică care a ucis milioane de oameni în iarna 1932-1933.

Într-un discurs ținut la Berlin, Scholz a făcut comparații între Holodomor, foametea care a fost pus la cale de liderul sovietic Iosif Stalin prin eliminarea stocurilor de alimente de la țăranii ucraineni, și acțiunile actuale ale Rusiei în Ucraina.

„Tacticile îngrozitoare aplicate atunci au presupus izolarea și confiscarea cerealelor și a proviziilor alimentare, deportarea forțată a ucrainenilor. Astăzi, suntem uniți în a afirma că foametea nu trebuie să mai fie folosită niciodată ca armă. De aceea, nu putem tolera ceea ce vedem. Știm că, vizând infrastructura agricolă din Ucraina și blocând porturile din Marea Neagră timp de luni de zile, Rusia a exacerbat această situație", a declarat cancelarul.

Scholz a precizat că Germania va oferi încă 15,62 milioane de dolari pentru transporturile de cereale din Ucraina, în coordonare cu Programul Alimentar Mondial.

„Puteți conta pe sprijinul nostru. Fiecare navă care navighează în cadrul acestei inițiative nu transportă doar cereale. Ea transportă speranță pentru cei flămânzi din lume. Și poartă un mesaj important. Mesajul că suntem uniți, că vom depăși acest război. Și că umanitatea noastră comună va învinge", a adăugat Scholz.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz