x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olanda îi cere Iranului să nu atace Israelul

Olanda îi cere Iranului să nu atace Israelul

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2024   •   00:40
Olanda îi cere Iranului să nu atace Israelul
Sursa foto: Hepta

Ministrul olandez de Externe i-a transmis omologului său de la Teheran că Iranul nu ar trebui să atace Israelul și că sunt necesare măsuri de a opri escaladarea tensiunilor în zonă.

Ministrul olandez de Externe, Hanke Bruins Slot, i-a spus omologului său de la Teheran, Hossein Amir-Abdollahian, în cadrul unei convorbiri telefonice, că Iranul nu ar trebui să atace Israelul și că sunt necesare măsuri de a opri escaladarea tensiunilor în zonă.

"În timpul conversației telefonice mi-am exprimat, de asemenea, marile mele îngrijorări cu privire la nava care a fost deturnată în Strâmtoarea Ormuz și că acest tip de acțiuni trebuie să înceteze", a scris Hanke Bruins Slot pe platforma X, relatează Reuters.

Gărzile Revoluționare ale Iranului au sechestrat sâmbătă, în Strâmtoarea Ormuz, un cargobot sub pavilion portughez, dar cu legături cu Israelul, la câteva zile după ce Teheranul a declarat că ar putea închide această rută maritimă importantă și a avertizat că va riposta după un recent atac, presupus ca venind din partea Israelului, asupra consulatului său din capitala siriană, Damasc.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: olanda Hanke Bruins Slot,