x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olandezii s-au săturat de şomerii noştri

Olandezii s-au săturat de şomerii noştri

de Sînziana Stancu    |    15 Feb 2011   •   18:32

Ministrul olandez de Interne a afirmat că şomerii proveniţi din ţările est-europene ar trebui expulzaţi dacă nu vor pleca ei de bunăvoie. Imigranţii şomeri din Europa de Est trebuie să fie încurajaţi să se întoarcă acasă de bunăvoie, iar dacă nu pleacă ei trebuie să fie expulzaţi, a declarat ministrul olandez de Interne, Henk Kamp, într-un interviu publicat marţi de cotidianul De Telegraaf. Kamp face parte din partidul liberal VVD, de dreapta.

El a ţinut să precizeze şi faptul că imigranţii est-europeni şomeri sunt şi dificil de controlat în ceea ce priveşte unde locuiesc exact în Olanda şi ce munci temporare prestează acolo şi a cerut proceduri de înregistrare mai eficiente pentru imigranţi, pentru a se verifica dacă imigranţii „plătesc pentru ajutoarele sociale pe care le primesc”. O mare parte din imigranţii care trăiesc în Olanda stau în adăposturi pentru persoane fără locuinţă.

Cei mai mulţi dintre ei sunt polonezi, a mai precizat ministrul. Recent, Guvernului olandez i s-a cerut de către politicieni, atât de dreapta, cât şi de stânga, să scape ţara de „bătaia de cap” provocată de valurile „tsunami” de imigranţi est-europeni, mai ales de cei din Polonia, România şi Bulgaria. „Ca Guvern, trebuie să subliniezi acest lucru, iar dacă oamenii nu te ascultă sau continuă să se în­toar­că, expulzează-i. În ultimă instan­ţă poţi să îi declari «străini nedoriţi»„, le-a dat Kamp colegilor săi satisfacţie.  Aproximativ 200.000 de est-europeni trăiesc şi muncesc în Olanda, mulţi dintre ei având contracte pe termen scurt, obţinute prin intermediul agenţiilor de recrutare a forţei de muncă. Pe de altă parte, olandezilor le convin aceşti imigranţi, pentru că îi folosesc la munci mărunte, pe care ei cu greu le pres­tea­ză, cum ar fi procesarea cărnii sau munca în horticultură.

×
Subiecte în articol: externe