x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile italiene caută un oligarh rus, după ce 2 dintre iahturile sale de lux confiscate au dispărut

Autoritățile italiene caută un oligarh rus, după ce 2 dintre iahturile sale de lux confiscate au dispărut

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2023   •   09:20
Autoritățile italiene caută un oligarh rus, după ce 2 dintre iahturile sale de lux confiscate au dispărut
Sursa foto: Hepta

Autoritățile italiene sunt pe urmele unui oligarh rus după ce două dintre iahturile sale de lux, confiscate în urma sancțiunilor UE, au dispărut în mod misterios dintr-un port din Sardinia.

Primăria din Forte Dei Marmi, stațiunea de coastă din Toscana, unde oligarhul deține o casă, a emis un anunț public prin care îl informează pe Dmitri Mazepin, miliardarul proprietar al unei companii de îngrășăminte minerale, cu privire la sancțiunile care i se aplică pentru presupusa mutare ilegală a vaselor, relatează The Guardian.

Ambele iahturi, denumite Aldabra, dar cu steaguri maritime a două țări diferite, au dispărut din portul Olbia din Sardinia la câteva săptămâni distanță unul de celălalt, vara trecută.

Ele au fost confiscate în martie anul trecut, după ce Mazepin, care este tatăl fostului pilot de Formula 1 Nikita Mazepin, a fost inclus pe lista de sancțiuni la câteva săptămâni după începerea invaziei Rusiei în Ucraina.

Acesta este primul caz din Italia al unui rus cu active înghețate în țară care a reușit să se sustragă sancțiunilor UE.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: oligarh rus iahturi italia