x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olli Rehn despre aderare: "Blues-ul extinderii"

Olli Rehn despre aderare: "Blues-ul extinderii"

de Anca Aldea    |    14 Iun 2006   •   00:00
Olli Rehn despre aderare: "Blues-ul extinderii"

Gruparile politice din Parlamentul European au anuntat depunerea in Legislativ a cate unei motiuni de rezolutie privind aderarea Romaniei si Bulgariei.

Intr-un interviu publicat de presa germana si intitulat "Blues-ul extinderii nu mai poate trece neauzit", comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, se declara constient ca "deficitele ramase pe lista Romaniei si Bulgariei nu pot fi rezolvate complet intr-o jumatate de an".

INDEMN. In timp ce Rehn explica pasii pe care Romania si Bulgaria ii mai au de parcurs in vederea integrarii, gruparile politice ale Parlamentului European au anuntat depunerea unei motiuni de rezolutie privind aderarea celor doua tari. Motiunile urmau sa fie supuse la vot, in plen, in cursul acestei dimineti. Potrivit unui comunicat de presa al Legislativului european, eurodeputatii considera ca Bucurestiul si Sofia "trebuie sa foloseasca la maximum lunile urmatoare, pentru a rezolva ramanerile in urma in cateva domenii majore" - agricultura, sectorul veterinar, domeniul fiscal si consolidarea reformei judiciare in derulare, "prin intensificarea transparentei, a eficientei si a impartialitatii justitiei si demonstrarea unor rezultate concrete in continuare in lupta impotriva coruptiei". Gruparile politice ale Parlamentului European continua sa acorde atentie Romaniei si Bulgariei, insistand pe progresele substantiale inregistrate la Bucuresti si la Sofia.

×
Subiecte în articol: externe