x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Om de afaceri român, condamnat la 5 ani închisoare pentru fraudă ipotecară în SUA

Om de afaceri român, condamnat la 5 ani închisoare pentru fraudă ipotecară în SUA

13 Ian 2017   •   12:39
Om de afaceri român, condamnat la 5 ani închisoare pentru fraudă ipotecară în SUA

Un om de afaceri român găsit vinovat de fraudă ipotecară a fost condamnat joi la cinci ani de închisoare de un tribunal federal din Chicago, care a acceptat solicitarea apărării ca românul să-şi execute pedeapsa în ţara natală, relatează Chicago Sun Times. 

Bărbatul, identificat de publicaţie drept Cătălin Stoian, în vârstă de 41 de ani, va putea merge la închisoare în România, unde trăiesc în prezent soţia şi fiica lui. Avocaţii săi David Stetler şi William Ziegelmueller, care au formulat această solicitare neobişnuită, au precizat că transferul clientului lor în România este permis în baza unui tratat cu Statele Unite. 

Stoian a fost condamnat în 2015, după ce a încercat să dea vina pe asociaţii săi pentru schema de fraudă ce a constat în cumpărarea unei clădiri rezidenţiale în cartierul Albany Park şi vinderea apartamentelor între ei la suprapreţ. 

Procurorul adjunct Angel Crull a cerut o pedeapsa dură, punând accentul pe neplăcerile pe care le-a provocat Stoian chiriaşilor din clădire, care a trebuit evacuată după ce românul nu a mai plătit ratele ipotecii. 

Stoian, care era pasibil de 10 până la 12 ani închisoare, şi-a cerut iertare în lacrimi pentru "deciziile sale prosteşti". Bărbatul, care a trimis în România în 2008 banii încasaţi de la bancă - 1,6 milioane de dolari - susţine acum că este falit. AGERPRES

×