x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS avertizează asupra relaxării premature a restricțiilor în Europa

OMS avertizează asupra relaxării premature a restricțiilor în Europa

28 Ian 2021   •   14:14
OMS avertizează asupra relaxării premature a restricțiilor în Europa

Relaxarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus ar putea fi prematură în Europa, în contextul în care transmiterea acestuia este în continuare ridicată și pune presiune pe sistemele medicale, avertizează Hans Kluge, director regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citat de Reuters.

"Trebuie să avem răbdare. Este nevoie de timp pentru a ne vaccina. Am avut lecții dure de învățat. Închiderea și apoi redeschiderea rapidă a activităților este o strategie proastă. Ratele de răspândire a virusului în Europa sunt încă foarte ridicate, afectând sistemele de sănătate şi punând presiune pe serviciile medicale, ceea ce face să fie prematură relaxarea măsurilor.

Scăderea transmiterii necesită un efort susţinut, consecvent. Aveţi în vedere că doar puţin peste 3% dintre locuitorii acestei regiuni au trecut printr-o infecţie confirmată cu COVID-19. Zone puternic afectate pot fi lovite din nou.

Vaccinurile şi-au arătat eficacitatea şi siguranţa. Imunizarea populației va elibera presiunea de pe sistemele noastre de sănătate şi, neîndoielnic, va salva vieţi.

Există însă un paradox. Comunitățile întrevăd sfârșitul pandemiei odată cu administrarea tratamentului dar, oamenii sunt chemați să respecte restricțiile, ceea ce provoacă tensiune, anxietate, oboseală și confuzie, lucru absolut de înțeles", a spus oficialul.

35 de state europene au început campaniile de vaccinare, fiind administrate 25 de milioane de doze până în prezent.


 

×
Subiecte în articol: oms restricţii COVID