x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS consideră gripa porcină "o urgenţă din punct de vedere al sănătăţii publice"

OMS consideră gripa porcină "o urgenţă din punct de vedere al sănătăţii publice"

26 Apr 2009   •   00:00

Comitetul de urgenţă convocat sâmbătă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a ajuns la concluzia că apariţia unui virus al gripei porcine transmisibil la om reprezintă "o urgenţă din punct de vedere al sănătăţii publice", relatează AFP.



"Comitetul a convenit că situaţia actuală reprezintă o urgenţă din punct de vedere al sănătăţii publice şi un motiv de preocupare internaţională", se arată într-un comunicat al OMS.

În baza acestei concluzii, directorul general al OMS, Margaret Chan, "a recomandat (...) ca toate ţările să intensifice supravegherea tuturor cazurilor neobişnuite de îmbolnăvire care prezintă simptome asemănătoare gripei sau penumoniei".

OMS a anunţat sâmbătă o strategie pentru a face faţă potenţialului pandemic al noului virus al gripei porcine, care se transmite de la om la om, apărută în Statele Unite şi Mexic, unde a provocat moartea a 20 de persoane. Situaţia este serioasă, imprevizibilă şi evoluează rapid, a avertizat Chan, în cursul unei conferinţe telefonice organizate la sediul din Geneva al OMS.
Mediafax


×
Subiecte în articol: externe