x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Omul de zapada, INTERZIS copiilor musulmani din Arabia Saudita!

Omul de zapada, INTERZIS copiilor musulmani din Arabia Saudita!

13 Ian 2015   •   13:56
Omul de zapada, INTERZIS copiilor musulmani din Arabia Saudita!

Un influent cleric musulman din Arabia Saudita a devenit tinta criticilor si bombanelilor compatriotilor lui dupa ce a emis un edict religios care interzice musulmanilor sa faca oameni de zapada copiilor.

Dupa ce c-a dat intemperia si o furtuna de zapada s-a abatut asupra Arabiei Saudite, Sheikh Mohammed Saleh al-Munajjid, un influent cleric zonal, a fost chestionat de un site religios daca parintii au incuviintare sa construiasca oameni de zapada copiilor lor.

Raspunsul a fost concis, dur, intransigent: “Nu este permis! Nici chiar ca amuzament! Nu este nimic altceva decat o imitatie a Vestului, care nu-si are locul in tradiile saudite”. Si asa, cateva vorbe ale unui om au furat bucuria si fericirea multor copii care atunci cand vor mai simti zapada sub propriile maini, vor fi uitat sa se joace.

Explicatia clericului este puerila, oamenii de zapada sunt forme usor asimilabile statuilor, si chiar interpretate ca reprezentari ale fiintei umane, sunt strict interzise de Wahhabi, interpretarea islamului care ghideaza viata celor din Golf. De altfel, si animalele au aceeasi soarta, singurele neafectate de interdictie sunt obiectele – copaci, nave sau fructe...

×