x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oncolog explică ce este chimioterapia preventivă, după ce prințesa de Wales a anunțat că are cancer

Oncolog explică ce este chimioterapia preventivă, după ce prințesa de Wales a anunțat că are cancer

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2024   •   09:00
Oncolog explică ce este chimioterapia preventivă, după ce prințesa de Wales a anunțat că are cancer
Sursa foto: Hepta

Un important medic oncolog a oferit o perspectivă asupra a ceea ce presupune chimioterapia preventivă, după ce prințesa de Wales a anunțat că are cancer.

Profesorul Pat Price, președinte al Radiotherapy UK, a declarat că operația în sine pare să fi îndepărtat tot cancerul, informează Sky News.

"Uneori, în cazul unor tumori, există o mică îngrijorare dacă a rămas ceva în urmă sau dacă există riscul ca acesta să revină", a explicat ea.

Medicii vor folosi adesea chimioterapia preventivă, de obicei sub formă de tablete sau injecții.

Aceasta va fi adesea administrată pentru o perioadă de patru sau șase luni și apoi se termină, a spus ea - și "sperăm că lucrurile vor fi bine atunci".

Chimioterapia poate provoca efecte secundare, dar unii oameni "o tolerează bine", a spus profesorul Price.

Chimioterapia afectează toate celulele unei persoane - atât celulele canceroase, cât și țesutul normal. Acest lucru poate provoca probleme la nivelul măduvei osoase și al intestinului.

Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a anunțat vineri că face chimioterapie preventivă după ce analizele în urma operației din ianuarie au indicat prezența cancerului.

(sursa: Mediafax)

×