x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU avertizează: Războiul împotriva VIRUSULUI MORTAL EBOLA poate dura şase luni

ONU avertizează: Războiul împotriva VIRUSULUI MORTAL EBOLA poate dura şase luni

26 Aug 2014   •   08:43
ONU avertizează: Războiul împotriva VIRUSULUI MORTAL EBOLA poate dura şase luni
Sursa foto: AHMED JALLANZO/EPA

Războiul împotriva virusului mortal Ebola ar putea dura chiar şi şase luni, a avertizat David Nabarro, coordonatorul ONU pentru combaterea epidemiei.

"Lucrăm la măsuri excepţionale, pe termen de şase luni, pentru a contracara rapid epidemia. Nu este vorba de o luptă, ci de un război împotriva Ebola. Toată lumea trebuie să colaboreze, în mod dur şi eficient. Sper că se va termina în şase luni. Nu ştiu dacă suntem pe cale să pierdem sau să câştigăm. Tot ce pot spune este că încă nu am câştigat”, a declarat Nabarro, aflat într-o vizită în Sierra Leone.

Conform celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, virusul Ebola a provocat moartea a 1.427 de persoane din totalul de 2.615 cazuri de infecţii înregistrate în vestul Africii.

Japonia, gata să ofere un tratament împotriva Ebola

    
Japonia a anunţat luni că este gata să ofere un tratament experimental dezvoltat de o companie locală împotriva virusului Ebola, responsabil de o epidemie fără precedent în patru ţări din Africa de Vest, informează AFP, citată de Agerpres. "Ţara noastră este dispusă să livreze medicamente în cooperare cu producătorul local dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) solicită acest lucru", a declarat secretarul general al guvernului, Yoshihide Suga.

Actualmente nu există nici un vaccin sau antiviral omologat împotriva virusului Ebola, care figurează printre cele mai contagioase şi mortale maladii umane, decesul survenind în câteva zile. Faţă de gravitatea epidemiei actuale, cea mai amplă de când virusul a fost descoperit în urmă cu patruzeci de ani, comunitatea medicală internaţională a aprobat la jumătatea lunii august utilizarea de tratamente neomologate.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu fluidele corpului, precum sângele, persoanele infectate prezentând simptomele maladiei.

Epidemia actuală, cea mai importantă şi severă de la descoperirea în 1976 a virusului, a ucis deja cel puţin 1427 de persoane, dintre care 624 numai în Liberia, potrivit celui mai recent raport al OMS. Alte ţări afectate sunt Sierra Leone, Guineea şi marginal Nigeria.

×
Subiecte în articol: ebola virus mortal epidemie ebola