x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU caută personal, vehicule şi benzină pentru misiunea din Haiti

ONU caută personal, vehicule şi benzină pentru misiunea din Haiti

25 Ian 2010   •   00:00

Şeful misiunii de stabilizare a ONU în Haiti (MINUSTAH), Edmond Mulet, a declarat că este mare nevoie de personal, militari, benzină şi vehicule pentru transportul ajutoarelor către populaţia afectată de cutremurul de la 12 ianuarie, relatează AFP.



"Am nevoie de personal. Am nevoie de militari (...). Şi avem nevoie de maşini, camioane" şi benzină pentru a ajuta populaţia, a declarat Mulet pentru postul american de televiziune CNN. El a afirmat că fostul preşedinte american Bill Clinton i-a promis că va trimite 100 de vehicule. Edmond Mulet, notează Agerpres,  a devenit şef interimar al MINUSTAH după moartea conducătorului misiunii, Heidi Annabi, în acest cutremur. El a mai ocupat acest post şi în trecut.

Consiliul de Securitate al ONU a aprobat în cursul săptămânii trimiterea a încă 3.500 de militari ai Căştilor Albastre în teritoriu, ridicând efectivele trupelor MINUSTAH la 12.500. Misiunea acestora constă în protejarea culoarelor umanitare şi a convoaielor de ajutoare, dar şi în a-i ajuta pe haitieni să îşi îngroape morţii, a adăugat Mulet.

Căştile Albastre "au săpat cinci gropi comune" şi, în parteneriat cu Crucea Roşie, "fotografiază victimele, încercând să le identifice şi să ţină o evidenţă" a acestora, a declarat şeful MINUSTAH, în opinia căruia "nu se va şti niciodată cu exactitate" câte persoane au murit în acest cutremur.

Potrivit ultimelor cifre comunicare de Guvernul haitian, cel puţin 112.000 de pesoane au murit în această catastrofă, iar autorităţile sanitare se aşteaptă ca bilanţul persoanelor decedate în urma cutremurului de la 12 ianuarie să ajungă la 150.000 luni.

×
Subiecte în articol: externe