x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emisarul ONU condamnă atacul de la periferia Ierusalimului şi cere oprirea violenţelor

Emisarul ONU condamnă atacul de la periferia Ierusalimului şi cere oprirea violenţelor

de Redacția Jurnalul    |    10 Feb 2023   •   22:45
Emisarul ONU condamnă atacul de la periferia Ierusalimului şi cere oprirea violenţelor
Sursa foto: Hepta

Coordonatorul ONU pentru Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a condamnat atacul cu vehicul produs vineri la periferia oraşului Ierusalim, notând că în zonă este o "colonie" israeliană şi că liderii ambelor părţi trebuie să acţioneze "responsabil" pentru oprirea violenţelor.

"Condamn uciderea a doi israelieni, inclusiv a unui copil de şase ani, şi rănirea altor persoane, în atacul cu vehicul comis astăzi de un palestinian în apropierea coloniei Ramot din zona Ierusalimului de Est. Transmit cu inima îndurerată condoleanţe familiilor victimelor", a declarat Tor Wennesland, într-un mesaj postat pe Twitter.

"Astfel de atacuri oribile şi lăudarea acestora alimentează un ciclu nesfârşit de vărsare de sânge şi trebuie condamnate de toată lumea. Liderii trebuie să acţioneze responsabil. Le cer tuturor părţilor implicate să protejeze perspectivele unei soluţii politice în contextul amplificării crizelor de securitate şi să se abţină de la acţiuni unilaterale care vor agrava şi mai mult situaţia de pe teren", a subliniat Tor Wennesland.

Doi cetăţeni israelieni - un copil de şase ani şi un tânăr de 20 de ani - au fost ucişi după ce un islamist a lovit intenţionat cu maşina un grup de oameni, într-o staţie de autobuz situată la periferia nord-estică a oraşului Ierusalim, în apropierea coloniei evreieşti Ramot, pe drumul care duce spre Ramallah. Alte şase persoane au fost rănite în atac, conform cotidianului The Times of Israel.

Autorul atacului, Hussein Q., un cetăţean israelian de etnie arabă rezident în cartierul Issawiya din Ierusalimul de Est, a fost împuşcat mortal de martori şi de agenţi ai serviciilor de intervenţie. Autorităţile israeliene consideră că este vorba despre un act terorist şi afirmă că autorul tocmai fusese externat dintr-un spital de psihiatrie.

Tensiunile israelo-palestiniene s-au intensificat în ultimele săptămâni. Şapte israelieni au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi, într-un incident armat produs la periferia oraşului Ierusalim, ca reacţie la o operaţiune militară israeliană în Cisiordania, soldată cu moartea a nouă palestinieni, militanţi islamişti şi civili. Anul trecut, peste 170 de palestinieni au fost ucişi în operaţiuni militare israeliene efectuate în teritoriul palestinian Cisiordania sau după ce au încercat să comită atacuri. Alţi 37 de palestinieni au fost ucişi anul acesta.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: onu atacuri Ierusalim oprire violențe