x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU declară încheiată foametea din Somalia. Situaţia rămâne totuşi critică

ONU declară încheiată foametea din Somalia. Situaţia rămâne totuşi critică

de Mediafax    |    03 Feb 2012   •   12:26
ONU declară încheiată foametea din Somalia. Situaţia rămâne totuşi critică

ONU a anuntat ca foametea s-a incheiat, vineri, in Somalia, la mai mult de sase luni de la decretarea acesteia in tara, avertizand insa asupra persistentei situatiei de urgenta, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Aproximativ o treime din populatie are nevoie in continuare de ajutor de urgenta in aceasta tara devastata de razboiul civil, se arata intr-un comunicat al Unitatii de analiza a ONU privind securitatea alimentara din Somalia (FSNAU) si al Retelei de alerta americana privind foametea (FEWS NET).

"Combinatia intre cresterea masiva a asistentei umanitare si o recolta exceptionala a contribuit la ameliorarea situatiei umanitare", a adaugat textul.

Trei regiuni raman in continuare vizate de foamete: Shabelle Mijlociu (sud), Afgoye, cea mai mare tabara din lume de persoane stramutate, si taberele situate in capitala Mogadishu. De acum situatia s-a ameliorat, iar aceste zone au trecut la gradul de situatie de urgenta. Situatia ramane totusi critica, potrivit ONU.

Somalia a fost afectata de cea mai cumplita seceta din Cornul Africii. Criza alimentara a fost agravata aici de luptele intense generate de razboiul civil care devasteaza tara de 20 de ani.

×