x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU: Peste 700.000 de sirieni ar putea fi strămutaţi în cazul unei ofensive în Idlib

ONU: Peste 700.000 de sirieni ar putea fi strămutaţi în cazul unei ofensive în Idlib

08 Aug 2018   •   15:01
ONU: Peste 700.000 de sirieni ar putea fi strămutaţi în cazul unei ofensive în Idlib

Peste 700.000 de persoane ar putea fi strămutate în urma unei ofensive a guvernului sirian în provincia Idlib, mult mai multe decât au fost în cursul unei recente lupte în sud-vestul Siriei, se arată într-un raport apărut în publicaţia medicală Health Cluster Bulletin, relatează Reuters miercuri. 

Multe dintre bătăliile din Siria s-au încheiat cu acorduri pentru luptători şi familiile lor ca aceştia să plece din guvernoratul Idlib, unde un aflux de persoane strămutate a dublat deja populaţia, care a ajuns la aproximativ 2,5 milioane de locuitori. 

''Se anticipează ostilităţi crescute în nord-vestul ţării în perioada următoare, ceea ce ar putea avea ca rezultat strămutarea a cel puţin 250.000 până la 700.000 de persoane în Idlib şi zonele înconjurătoare ", se arată în raport. 

"Aceasta va determina o nevoie sporită de asistenţă umanitară pentru noile comunităţi vulnerabile şi gazdă, în special de servicii medicale de urgenţă", menţionează sursa citată. 

Între jumătatea lunii iunie şi sfârşitul lunii iulie, 184.000 de persoane au fost strămutate ca urmare a unei lupte în sud şi a unor acorduri ulterioare de încheiere a ostilităţilor. Dintre persoanele strămutate, mai mult de 10.000 au ajuns la Idlib şi în guvernoratul nordic Alep, notează raportul. ONU a avertizat în mod repetat asupra pericolelor unui atac în provincia Idlib.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: onu idlib sirieni stramutare