x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU retrage personalul non-esențial din Ucraina

ONU retrage personalul non-esențial din Ucraina

22 Feb 2022   •   16:44
ONU retrage personalul non-esențial din Ucraina

ONU își retrage personalul non-esențial din Ucraina din cauza escaladării conflictului cu Rusia, care a recunoscut independența regiunilor Donețk și Lugansk, scrie AFP.

''Suntem decişi să rămânem şi să ne continuăm activităţile în Ucraina, în particular în estul ţării'. Vom continua să fim deplin operaţionali. Din cauza evoluţiei situaţiei în teren, am autorizat relocarea temporară a anumitor membri ai personalului non-esenţial şi al membrilor de familie aflaţi în grija lor', a spus purtătoarea de cuvânt a ONU la Geneva, Alessandra Vellucci.

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, a condamnat recunoașterea teritoriilor separatiste pro-ruse din Ucraina de către Vladimir Putin, afirmând că este o ''încălcare a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei''.

ONU are în Ucraina 1.510 de angajați, dintre care 149 sunt străini. Totodată, 100 de membri ONU se află în Doneţk şi Lugansk.

''Situaţia rămâne imprevizibilă'', a avertizat și Shabia Mantoo, purtătoare de cuvânt a Înaltului comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR).

×
Subiecte în articol: onu ucraina Rusia