x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oops! Prompterul lui Barack Obama s-a spart în mijlocul unui discurs

Oops! Prompterul lui Barack Obama s-a spart în mijlocul unui discurs

14 Iul 2009   •   00:00
Oops! Prompterul lui Barack Obama s-a spart în mijlocul unui discurs
Sursa foto: Alex Brandon/AP

Ieri, în timp ce preşedintele american pronunţa un discurs televizat despre planul de relansare economică, prompterul s-a desprins şi a căzut pe podea, spărgându-se în bucăţi. Căderea obiectului l-a surprins pe Obama, care foloseşte prompterul pentru majoritatea discursurilor sale şi chiar pentru declaraţii scurte.





Ecranul de sticlă pe care era afişat discursul său a căzut pe podeaua din sala de auditoriu din Eisenhauer Executive Office Buildings, o clădire masivă care face parte din complexul Casei Albe, relatează postul de televiziune Fox News, citat de Mediafax.

"O, Dumnezeule", a exclamat preşedintele. "Îmi cer scuze pentru asta, oameni buni", a spus el.

Cei din audienţă, oficiali din cadrul administraţiei, primari şi experţi în politici urbane, au râs, în timp ce Obama a revenit la textul său. Pentru a-şi încheia declaraţiile de 11 minute, prin care a făcut apel la o nouă politică privind oraşele şi zonele metropolitane, acesta a folosit notele şi ecranul prompterului rămas.

Obama a fost criticat pentru că se bazează prea mult pe prompterul său pentru afirmaţii de rutină, motiv pentru care numele acestui dispozitiv a devenit TOTUS.

Vicepreşedintele Joe Biden a avut parte recent de o experienţă neplăcută similară, în timp ce susţinea un discurs în Colorado Springs, promperul său fiind trântit de o rafală de vânt.

×
Subiecte în articol: externe