x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Operaţiune antiteroristă în nordul Parisului: 2 morţi, între care o femeie care s-a aruncat în aer

Operaţiune antiteroristă în nordul Parisului: 2 morţi, între care o femeie care s-a aruncat în aer

18 Noi 2015   •   09:28
Operaţiune antiteroristă în nordul Parisului: 2 morţi, între care o femeie care s-a aruncat în aer
UPDATE 3: Operaţiunea antiteroristă din suburbia pariziană Saint-Denis s-a încheiat, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului Stephane Le Foll, confirmând informaţiile anterioare furnizate de surse din poliţie, relatează Reuters şi AFP.

Stephane Le Foll a furnizat această informaţie în cadrul unui briefing de presă după şedinţa de guvern.

Două persoane baricadate în apartamentul luat cu asalt au murit, printre care o femeie care s-a aruncat în aer. Cealaltă victimă este un suspect a cărui identitate nu a fost încă stabilită, informează surse din poliţie.

Şapte persoane au fost în total arestate, dintre care trei se aflau în apartamentul vizat de poliţie, alte două în apartamentele vecine şi alte două în apropiere.

Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor teroriste de la Paris, nu se află printre persoanele arestate în timpul operaţiunii antiteroriste de la Saint-Denis, relatează postul RTL şi ziarul Le Monde.

UPDATE 2:
Operaţiunea nu s-a încheiat spun procurorii francezi, citaţi de CNN.

UPDATE
: Ministrul francez al justiţiei Christiane Taubira a anunţat miercuri în jurul orelor 8:00 (07:00 GMT) că operaţiunea antiteroristă din Saint-Denis, periferia nordică a Parisului, s-a încheiat, însă surse judiciare au informat că operaţiunea este încă în curs de desfăşurare, scrie Le Monde.

Christiane Taubira declarase la postul Europe 1 că operaţiunea era pe punctul de a se încheia, dar surse din poliţie au declarat pentru AFP că un suspect se află în continuare baricadat într-un apartament şi au precizat că operaţiunea este încă în curs. Surse judiciare au declarat pentru AFP că au fost arestaţi trei bărbaţi.

Locuitorii din zonă au fost rugaţi să nu se apropie de perimetrul de securitate şi să rămână în case. Transportul urban este oprit.

Doi suspecţi care s-au baricadat într-un apartament din Saint-Denis, periferia nordică a Parisului, au murit miercuri dimineaţă, între care o femeie kamikaze care s-a aruncat în aer, relatează AFP, citând surse poliţieneşti.

Detonări puternice au fost auzite în jurul orei 07:30 (06:30 GMT), la trei ore de la declanşarea operaţiunii antiteroriste, punctate de schimburi intense de tiruri.

Publicaţia Le Monde a invocat un alt bilanţ - trei morţi - în urma operaţiunii. Aceasta menţionează că trei ofiţeri de poliţie au fost răniţi, iar două persoane arestate.

Potrivit AFP, raidul l-a vizat şi pe cel mai recent suspect în urma atacurilor de la Paris din 13 noiembrie. Un bărbat neidentificat, despre care presa a relatat prima dată marţi, ar fi al nouălea suspect în atentatele de vineri noaptea din capitala franceză.

Nu există date deocamdată despre identitatea suspecţilor morţi în cursul acestui raid. Cel puţin trei poliţişti au fost răniţi. Operaţiunea îl are ca ţintă pe presupusul organizator al sângeroaselor atentate de vinerea trecută de la Paris, cele mai grave din istoria Franţei, jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud.


Operaţiunea poliţiei franceze desfăşurată miercuri dimineaţă la Saint-Denis, periferie din nordul Parisului, pentru capturarea 'creierului' atentatelor teroriste din 13 noiembrie din capitala Franţei, s-a încheiat, a anunţat ministrul francez al justiţiei Christiane Taubira, relatează DPA, care citează mass media franceze.

Circa 50 de militari au fost desfăşuraţi miercuri dimineaţa la Saint-Denis, localitate situată la nord de Paris, unde un asalt al poliţiei este în curs de desfăşurare, în contextul atentatelor teroriste de vinerea trecută, transmite AFP.

Militarii s-au postat la intrarea în perimetrul de securitate, de-a lungul vitrinelor magazinelor, cu arme de foc în mână, purtând veste antiglonţ şi căşti. Detonări puternice au fost auzite în jurul orei 06:30 GMT, la trei ore de la declanşarea operaţiunii antiteroriste, punctate de schimburi intense de tiruri.






×