x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Operațiune dificilă de salvare a 1.300 migranți aflați în ambarcațiuni supraaglomerate, în largul coastelor Italiei

Operațiune dificilă de salvare a 1.300 migranți aflați în ambarcațiuni supraaglomerate, în largul coastelor Italiei

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2023   •   21:51
Operațiune dificilă de salvare a 1.300 migranți aflați în ambarcațiuni supraaglomerate, în largul coastelor Italiei

O operațiune de amploare se desfășoară vineri în largul coastelor Italiei pentru a salva 1.300 de migranți aflați în ambarcațiuni supraaglomerate, potrivit BBC.

Marina și paza de coastă a Italiei au anunțat că încearcă să salveze persoanele aflate în trei ambarcațiuni aflate în Marea Mediterana, în apropiere de regiunea Calabria.

Paza de coastă a Italiei a descris operațiunea ca fiind „deosebit de complexă", din cauza numărului mare de persoane aflate în pericol.

Operațiunea se desfășoară la aproape două săptămâni după ce cel puțin 73 de migranți au murit într-un naufragiu în aceeași regiune.

Atunci, guvernul italian a fost acuzat că nu a făcut suficient pentru a preveni pierderea de vieți omenești. În replică, prim-ministrul Giorgia Meloni a propus pedepse cu închisoarea de până la 30 de ani pentru traficanții de persoane, responsabili de morți și răniți grav.

În ultimii ani, Italia a înregistrat o creștere a numărului de migranți care sosesc pe mare. Potrivit ministerului de interne, de la începutul anului au fost de trei ori mai multe sosiri decât în aceeași perioadă a anului trecut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: operatiune migranti