x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Opozanţii fostului premier Margaret Thatcher au sărbătorit în centrul Londrei

(VIDEO) Opozanţii fostului premier Margaret Thatcher au sărbătorit în centrul Londrei

14 Apr 2013   •   09:12
(VIDEO) Opozanţii fostului premier Margaret Thatcher au sărbătorit în centrul Londrei

Sute de opozanţi ai fostului premier britanic Margaret Thatcher s-au adunat sâmbătă în Trafalgar Square, la Londra, pentru a sărbători decesul acesteia, transmite Associated Press.

Cei mai înverşunaţi adversari ai baronesei Thatcher şi-au anunţat cu mult timp intenţia de a organiza o petrecere în centrul capitalei britanice în sâmbăta următoare decesului fostului prim-ministru.

Pe o vreme ploioasă, câteva sute de persoane s-au adunat între Coloana lui Nelson şi National Gallery unde au băut şampanie şi au cântat 'Ding Dong! The Witch is Dead' (Ding Dong! Vrajitoarea a murit), melodie binecunoscută din filmul Vrăjitorul din Oz.

Britanicii sunt în continuare profund divizaţi în legătură cu Margaret Thatcher, decedată luni la vârsta de 87 de ani, iar dezbaterile pe marginea moştenirii sale politice şi social-economice au scos la iveală divergenţe profunde.

Extrem de respectată în rândurile dreptei pentru că a relansat economia britanică şi a învins Argentina în Războiul Malvinelor, Margaret Thatcher este detestată de simpatizanţii stângii din cauza măsurilor antisindicale şi a presupusei indiferenţe faţă de clasa mijlocie.



×
Subiecte în articol: margaret thatcher deces