x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ortodoxia il tenteaza pe printul Charles

Ortodoxia il tenteaza pe printul Charles

14 Mai 2004   •   00:00

Imediat dupa vizita in Romania, printul Charles al Marii Britanii a luat drumul Greciei, informeaza BBC.

IRINA CRISTEA

Charles va petrece cateva zile la o manastire de pe Muntele Athos, una dintre destinatiile sale preferate. La fel ca vizita in Romania, sederea sa la Muntele Sfant are un caracter privat, purtatorul de cuvant al printului refuzand sa dea prea multe detalii.

Daca exista speculatii ca iubita printului, Camilla Parker-Bowles, l-ar fi insotit in Romania, este aproape sigur ca ea nu l-a urmat si la Manastirea Vatopaidi, intrucat nici o femeie nu are voie sa calce pe Muntele Athos. Alaturi de Charles sunt doar doi bodyguarzi, mai relateaza BBC. Presa britanica insinueaza, citand inclusiv clerici greci, ca printul ar intentiona sa se converteasca la ortodoxism, invocand frecventa vizitelor lui Charles la Vatopaidi.

„Nu incape nici o indoiala ca, in inima sa, Printul Charles este ortodox. Din nefericire, il constrange pozitia sa de viitor lider al Bisericii Engleze", a comentat pentru The Guardian unul dintre calugarii care l-au intampinat pe Charles la poalele muntelui.

Reprezentanta sa a refuzat sa comenteze informatia. Impreuna cu tatal sau, printul Phillip, Charles face parte din organizatia „Prietenii Muntleui Athos", formata in 1990.

Din admiratie pentru traditiile si invataturile ortodoxiei, Charles a rezervat o camera la resedinta sa din Highgrove pentru minunatele icoane bizantine primite cadou, in mare parte de la calugarii de pe Muntele Sfant.
×
Subiecte în articol: externe charles