x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Osama ben Laden şi Ayman al-Zawahiri vor fi deferiţi justiţiei

Osama ben Laden şi Ayman al-Zawahiri vor fi deferiţi justiţiei

07 Aug 2009   •   00:00

Osama Ben Laden şi Ayman al-Zawahiri, cei doi principali lideri ai Al Qaida, vor fi într-o zi deferiţi justiţiei, a dat asigurări joi John Brennan, principal consilier al preşedintelui american pentru lupta antiteroristă, transmit AFP şi AP.



"Osama Ben Laden şi Zawahiri sunt doi indivizi care vor fi prezentaţi într-o zi justiţiei, sperăm cât de curând. Noi vom continua să atingem acest obiectiv", a declarat Brennan într-o conferinţă în faţa Center for Strategic and International Studies, un centru de reflecţie din Washington. Consilierul prezidenţial a estimat că la aproape opt ani după atentatele de la 11 septembrie 2001, Al Qaida "a demonstrat capacitatea sa de adaptare şi de rezistenţă şi rămâne ameninţarea teroristă cea mai gravă cu care noi ne confruntăm. Dorinţa sa de a pune la cale atentate în Statele Unite şi contra intereselor americane în lumea întreagă, cu ajutorul unor arme de distrugere în masă dacă este posibil, nu a slăbit şi un nou atentat pe teritoriul Statelor Unite rămâne prioritatea numărul unu pentru conducerea Al Qaida".

"Preşedintele Obama nu şi-a făcut nicio iluzie asupra iminenţei şi gravităţii acestei ameninţări", a mai declarat Brennan. Barack Obama "i-a contrazis fem de mai multe ori pe cei care afirmă că pericolul a trecut", a mai spus el. Consilierul a respins totuşi conceptul de "război mondial contra terorismului" urmat de administraţia preşedintelui George W. Bush, explicând că el "acreditează ideea potrivit căreia Statele Unite ar fi în război contra restului lumii" şi ar "face jocul teroriştilor".

×
Subiecte în articol: externe