x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Osama bin Laden a mai făcut patru copii, după 11 septembrie 2001

Osama bin Laden a mai făcut patru copii, după 11 septembrie 2001

30 Mar 2012   •   14:05
Osama bin Laden a mai făcut patru copii, după 11 septembrie 2001

Osama bin Laden a facut patru copii, in timp ce statea ascuns in Pakistan, dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, a declarat cea mai tanara dintre sotiile sale, Amal Abdulfattah, in cadrul unei anchete.

Amal Abdulfattah a fost arestata in locuinta din Pakistan in care Osama a fost ucis, anul trecut, in mai, alaturi de alte doua sotii ale teroristului.

Cele trei vaduve sunt cercetate pentru ca ar fi locuit ilegal pe teritoriul Pakistanului. Amal Abdulfattah, de 30 de ani, a fost ranita in timpul atacului, cand a incercat sa-si protejeze sotul.

Potrivit unui raport al politiei pakistaneze, din 19 ianuarie, Abdulfattah s-a nascut in Yemen, intr-o familie cu 17 copii si s-a maritat cu bin Laden pentru ca isi dorea un mujahedin drept sot.

Raportul Inspectoratului General de Politie din Islamabad arata ca Amal Abdulfattah a ajuns in Pakistan in luna iulie a anului 2000, cu o viza valabila timp de trei luni, trecand apoi granita de mai multe ori in Afganistan.

Data la care Amal Abdulfattah s-a maritat cu bin Laden nu a fost stabilita, insa este cert ca in anul 2000, aceasta locuia alaturi de bin Laden si de celelalte doua sotii saudite ale sale.

"Dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, acestia au ajuns la Karachi", se arata in raport, unde au stat vreme de opt sau noua luni, mutandu-se din casa in casa, dupa cum aranja Saas bin Laden, fiul cel mare al teroristului.

Abdulfattah a mers apoi alaturi de sotul ei in orasul Peshawar, din nord-estul Pakistanului. Potrivit raportului, cei doi nu s-au mai despartit pana la moartea lui bin Laden.

Acestia au locuit alte opt sau noua luni in orasul Swat, apoi in Haripur, langa Islamabad, pana sa se mute in garnizoana din Abbottabad, in 2005, unde au ramas pana la moartea teroristului.

Abdulfattah a facut patru copii cu bin Laden. Aasia, o fata, a fost nascuta in in 2003 si Ibrahim, un baiat, anul urmator. Abdulfattah a nascut in spitale de stat din Pakistan, se arata in raport. Ceilati copii, Zainab, o fata si Hussain, un baiat, au fost nascuti in Abbottabad, in 2006 si 2008.

×
Subiecte în articol: copii bin laden sotii bin laden