x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Osama bin Laden, mesaje de dincolo.

Osama bin Laden, mesaje de dincolo.

19 Mai 2011   •   09:15

Al-Qaida a facut public un mesaj apartinand lui bin Laden, primul de dupa moartea teroristului. Inregistrarea audio, care dureaza 13 minute, vorbeste despre revoltele din Tunisia si Egipt si se pare ca dateaza din 17 februarie, potrivit abcnews.go.com.

Potrivit oficialilor americani, mesajul este asemanator celor gasite in resedinta lui bin Laden, in timpul raidului trupelor de elita in Pakistan, in care liderul Al-Qaida a fost ucis.In mesaj, bin Laden se adreseaza musulmanilor din Orientul Mijlociu, pe care ii indeamna sa profite de oportunitatea care le-a iesit in cale, pentru a schimba lucrurile. Bin Laden nu mentioneaza nimic despre Statele Unite si Occident.

"Vantul schimbarii a ajuns in Piata Tahrir", spune bin Laden, referindu-se la evenimetele din Cairo, si "o revolutie mare a inceput. Nu a fost o revolutie a infometarii si durerii, ci o revolutie a daruirii si pacii". "Lasati adevarul sa iasa la iveala! Amintiti-va ca cei care au iesit in lupta cu sabia erau cu adevarat credinciosi, cei care au luptat cu vorba sunt adevarati credinciosi, cei care care lupta cu inimile sunt cu adevarati credinciosi", mai spune bin Laden.

×