x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Osama plănuia asasinarea lui Obama

Osama plănuia asasinarea lui Obama

13 Mai 2011   •   16:20
Osama plănuia asasinarea lui Obama
Sursa foto: /Reuters

Datele recuperate din locuinţa în care a fost ucis Obama Bin Laden a oferit oficialilor americani, în 10 zile, mai multe informaţii decât în cei 10 ani scurşi de la atentatele de la 11 septembrie 2001. Conform ABC, câteva fişiere recuperate de pe hard-disk-ul unui computer au indicat faptul că teroristul numărul 1 al planetei era obsedat de asasinarea preşedintelui american, Barack Obama.

 

Primele semnale, indirecte, lansate de urmaşii lui Bin Laden nu s-au lăsat prea mult aşteptate, ameninţările cu moartea la adresa bunicii din Kenya a lui Obama şi atentatul de vineri din Pakistan, soldat cu 80 de morţi, purtând semnătura nedisimulată a Al Qaeda.

 

Brad Garrett, un analist al postului ABC şi fost specialist al FBI în materie de contraterorism, a declarat că datele recuperate de comandou-ul american de la Abbottabad arată că “Osama era obsedat de uciderea preşedintelui (n.n. - Barack Obama), pe care îl considera responsabil de atacarea credinţei musulmane”.

 

Alte surse din anturajul Casei Albe au dezvăluit că Bin Laden fixase şi un termen pentru asasinarea lui Barack Obama: noiembrie 2012, luna alegerilor prezidenţiale.

×
Subiecte în articol: asasinarea barack obama osama bin laden