x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pacepa cere generalilor Pasdaran să îl părăsească pe Ahmadinejad

Pacepa cere generalilor Pasdaran să îl părăsească pe Ahmadinejad

27 Iun 2009   •   00:00

Ion Mihai Pacepa, fostul şef al serviciilor secrete externe comuniste româneşti (DIE) care a fugit din România pe vremea lui Ceauşescu, îi îndeamnă pe generalii din Gărzile Islamice Revoluţionare, Pasdaran, să nu îl mai susţină de preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad.



Într-o scrisoare deschisă adresată generalilor Pasdaran şi publicată în publicaţia americană Spectator, Pacepa arată că, în decembrie 1989, românii au ieşit în stradă să îl răstoarne pe dictatorul Ceauşescu, aşa cum poporul iranian încearcă acum să se elibereze de dictatorul Admadinejad.

La fel ca acesta, Ceauşescu a ordonat forţelor de securitate să deschidă focul asupra populaţiei, dar generalii au ignorat ordinul dictatorului de a înăbuşi revolta populară într-o baie de sânge. Fostul şef al DIE afirmă că Ahmadinejad "visează să devină un nou Hitler, doreşte să dezlănţuie un nou Holocaust care va face ca întreaga lume civilizată să se întoarcă împotriva Iranului, aşa cum s-a întors împotriva Germaniei naziste".

El avertizează că în "Era lui Twitteră", când şapte iranieni din zece au un telefon mobil, nu mai există nici un loc de ascuns, astfel încât "dacă veţi ordona subordonaţilor să tragă în popor, crima voastră va fi bine documentată cu mii de fotografii la un nou Proces de la Nurnberg". Dar, dacă rupeţi cu trecutul, Iranul va deveni o democraţie, iar "copiii voştri vor fi mândri de curajul vostru", se arată în încheierea scrisorii.

Spectator precizează că Ion Mihai Pacepa este oficialul cel mai înalt din blocul sovietic are a fugit în Vest, iar acuzaţiile din cartea sa "Orizonturi Roşii" au fost folosite la procesul soldat cu executarea lui Ceauşescu.

×
Subiecte în articol: externe