x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pakistan l-a eliberat pe bodyguardul lui Osama bin Laden

Pakistan l-a eliberat pe bodyguardul lui Osama bin Laden

29 Sep 2011   •   11:50
Pakistan l-a eliberat pe bodyguardul lui Osama bin Laden

Bodyguardul lui Osama bin-Laden, luptator ani la randul alaturi de fostul lider al-Qaeda, a fost eliberat de autoritatile pakistaneze, care sustin ca Amin al-Haq nu ar fi jucat un rol-cheie in cadrul retelei teroriste.

'In cele din urma, nu am mai avut nici un motiv sa il mai privam de libertate', au declarat doi ofiteri superiori din politia pakistaneza, pentru cbsnews.com.

Alt oficial pakistanez a declarat, pentru The Telegraph, ca arestarea lui al-Haq a fost o greseala.

Relatiile americano-pakistaneze s-au inrautatit semnificativ in ultimele saptamani, Washington-ul pretinzand ca serviciile secrete de la Karachi fac jocul gruparilor teroriste, una dintre acestea fiind Haqqani, care colaboreaza cu al-Qaeda.

Vesti despre eliberarea lui al-Haq fusesera auzite inca de acum doua saptamani, rudele luptatorului afgan anuntand evenimentul prin intermediul Agentiei de presa islamice din Afganistan.

Conform The Telegraph, afganul Amin al-Haq a fost alaturi de Osama bin-Laden timp de 10 ani, facand parte din delegatia care l-a insotit pe acesta din Africa, in Afganistan. Al-Haq a luptat cu soldatii americani la Tora Bora (Afganistan), imediat dupa atentatele din 11 septembrie 2011, facandu-l scapat pe bin-Laden, care fusese incercuit.

×