x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pakistanul a arestat cinci agenţi CIA care au contribuit la raidul soldat cu uciderea lui Bin Laden.

Pakistanul a arestat cinci agenţi CIA care au contribuit la raidul soldat cu uciderea lui Bin Laden.

15 Iun 2011   •   14:34
Pakistanul a arestat cinci agenţi CIA care au contribuit la raidul soldat cu uciderea lui Bin Laden.

Fortele de securitate pakistaneze au arestat cinci agenti CIA, printre acestia numarandu-se si proprietarul unei locuinte din apropierea resedintei lui Osama Bin Laden, folosita ca punct de observatie inaintea raidului din 2 mai, soldat cu uciderea sefului retelei teroriste Al Qaeda.

Cotidianul american New York Times anuntase, in editia electronica de miercuri, ca printre cei arestati s-ar numara si cativa ofiteri pakistanezi, insa autoritatile de la Islamabad au negat aceasta informatie.

Arestarea celor cinci agenti CIA nu face decat sa tensioneze si mai mult relatiile dintre Pakistan si SUA, care si-au acuzat, voalat, partenerii ca l-au protejat mult timp pe cel mai cautat terorist al planetei. La randul sau, Pakistanul acuza faptul ca americanii actioneaza pe teritoriul acestei tari fara ca oficialii de la islamabad sa fie consultati in prealabil, oferind ca exemplu ultimele atacuri cu drone, care au ucis cateva zeci de pakistanezi.

×
Subiecte în articol: pakistan spioni osama bin laden ucis