x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pakistanul crede că Osama ben Laden este mort, dar nu deţine dovezi în acest sens

Pakistanul crede că Osama ben Laden este mort, dar nu deţine dovezi în acest sens

27 Apr 2009   •   00:00

Serviciile de informaţii pakistaneze cred că liderul reţelei al-Qaida, Osama ben Laden, este mort, dar nu au nici o dovadă în acest sens, a declarat luni preşedintele Pakistanului, Asif Ali Zardari, citat de AFP.



"Americanii ne spun că nu ştiu (dacă este în viaţă sau este mort) şi sunt mult mai bine echipaţi decât noi pentru a-l căuta, iar serviciile noastre de informaţii cred că el nu mai este în această lume, că este mort, însă nu au dovada, deci nu pot lua acest lucru ca pe un fapt stabilit", a declarat Zardari într-un interviu acordat de la palatul prezidenţial din Islamabad.

"Ne aflăm deci între fapte şi ficţiune", a adăugat el. El a răspuns unei întrebări despre declaraţiile recente ale talibanilor pakistanezi, care au preluat recent controlul asupra văii Swat, din nord-vestul ţării, în favoarea unui armistiţiu criticat de Statele Unite. Ei declaraseră că ben Laden pi membrii al-Qaida sunt bineveniţi în Swat.

Washingtonul apreciază că Osama ben Laden şi adjuncţii săi se află în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, frontaliere cu Afganistanul.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe