x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pakistanul doreşte să dea în judecată India pentru ''terorism ecologic'', după bombardarea unei păduri

Pakistanul doreşte să dea în judecată India pentru ''terorism ecologic'', după bombardarea unei păduri

01 Mar 2019   •   20:28
Pakistanul doreşte să dea în judecată India pentru ''terorism ecologic'', după bombardarea unei păduri

Pakistanul doreşte să acţioneze în judecată India pentru "terorism ecologic", după lovituri aeriene lansate marţi de aviaţia indiană şi care au afectat "zeci de copaci" într-una dintre pădurile din nord, a declarat vineri ministrul pakistanez al Schimbărilor climatice, Malik Amin Aslam, relatează AFP.

''Ceea ce s-a întâmplat este terorism ecologic. Singurele daune pe care le-au produs au fost aduse naturii ", a declarat Aslam, adăugând că "evaluări de mediu" sunt în curs pentru a aduce cazul în faţa unor "instituţii internaţionale, inclusiv ONU''.

Marţi, India a lansat un ''atac preventiv'' la Balakot (Nord), unde New Delhi afirmă că a lovit ''cea mai mare tabără de antrenament a Jaish-e-Mohammed'', un grup extremist care a revendicat un atac sinucigaş comis pe 14 februarie în Kashmirul indian şi în care au fost ucişi cel puţin 40 de paramilitari indieni.

"În această operaţiune, un număr foarte mare de terorişti (...) au fost eliminaţi", a declarat Vijay Gokhale, un înalt responsabil al diplomaţiei indiene.

La faţa locului, un corespondent al AFP a remarcat prezenţa unui crater cu o adâncime de aproximativ doi metri şi câţiva copaci doborâţi. Proprietarul suprafeţei afectate a raportat "patru explozii'', dar Islamabadul a negat orice victimă.

Decizia de a da în judecată New Delhi pentru terorism ecologic "nu este o glumă", a spus Malik Amin Aslam. "Gluma a venit din India", a continuat el, denunţând "afirmaţiile false" ale autorităţilor de la New Delhi. 

Cei câţiva zeci de arbori distruşi miercuri făceau parte dintr-un spaţiu "închis" în cadrul 'Billion tree tsunami', un proiect în cadrul căruia sute de milioane de arbori au fost plantaţi în nordul Pakistanului din 2014.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pakistan india terorism ecologic