x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pakistanul susține ofensiva Turciei în nordul Siriei

Pakistanul susține ofensiva Turciei în nordul Siriei

12 Oct 2019   •   15:50
Pakistanul susține ofensiva Turciei în nordul Siriei

Pakistanul a devenit una dintre puținele ţări care şi-au exprimat sprijinul faţă de Turcia pentru ofensiva acestei ţări împotriva forţelor kurde din Siria, în contextul în care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan este aşteptat la Islamabad luna aceasta.

Premierul pakistanez Imran Khan l-a sunat vineri pe Erdogan pentru a-i transmite că "Pakistanul înţelege pe deplin îngrijorările Turciei privind terorismul" şi l-a asigurat de "sprijinul total şi de solidaritatea sa, potrivit administraţiei prezidenţiale pakistaneze. "Ne rugăm pentru ca eforturile Turciei de a promova securitatea, stabilitatea regională şi o soluţionare paşnică a situaţiei din Siria să fie încununate de succes", i-a spus Khan lui Erdogan.

Forţele turce au lansat miercuri o ofensivă în nordul Siriei, împotriva sectoarelor controlate de un miliţie kurdă siriană, aliată importantă a SUA în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic. Aceasta este cea de-a treia operaţiune turcă de acest fel de la începutul războiului din Siria şi a fost amplu condamnată de comunitatea internaţională.

AGERPRES

×