x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Palatul regal din Norvegia, printre ţintele teroristului Breivik

Palatul regal din Norvegia, printre ţintele teroristului Breivik

30 Iul 2011   •   10:17
Palatul regal din Norvegia, printre ţintele teroristului Breivik

Palatul regal din Norvegia si sediul Partidului Laburist figurau de asemenea pe lista tintelor extremistului Anders Behring Breivik, relateaza tabloidul Verdens Gang (VG), preluat de AFP.

"Pe parcursul interogatoriului, el a declarat ca intentiona sa atace si alte obiective, dar ca la 22 iulie nu tintea decat sediul guvernului si Utoeya", insula unde tinerii laburisti se aflau intr-o scoala de vara, a afirmat procurorul Paal-Fredrik Hjort Kraby pentru VG.

Conform cotidianului citat, palatul regal era una dintre tinte datorita valorii sale simbolice, in timp ce sediul laburistilor era vizat din cauza rolului jucat de partid, potrivit lui Breivik, in instaurarea unei societati multiculturale dispretuite de atacator.

"Nu vreau sa comentez numarul sau felul tintelor pe care le avea in minte. Sunt tinte evidente pentru un terorist, iar ideea este a a lovi guvernul", a adagat procurorul.

Politia norvegiana nu a comentat informatia.

Atacurile de la Oslo si Utoeya s-au soldat cu 77 de morti. Anders Behring Breivik a recunoscut ca este autorul celor doua atentate.
Agerpres

×