x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pandemia crește vânzările de biciclete în Europa

Pandemia crește vânzările de biciclete în Europa

06 Iul 2020   •   16:13
Pandemia crește vânzările de biciclete în Europa

Bicicletele iau tot mai mult locul autovehiculele în orașele din Europa, în contextul pandemiei de coronavirus, arată o analiză Bloomberg.  Aceste vehicule au înregistrat un trend ascendent în ultimii ani, oamenii fiind tot mai preocupați de protejarea mediului înconjurător.

Acum însă, teama de a circula cu mijloacele de transport în comun, precum autobuzele, tramvaiele și metroul, acest mijloc de deplasare este tot mai căutat. În plus, apariția bicicletelor și trotinetelor electrice înlătură inconvenientul transpirației.

Autoritățile încurajează folosirea acestui mijloc de locomoție, oferind stimultene între 100 și 1.500 de euro. 
Berlinul şi Lisabona vor deschide circa 1.500 de kilometri noi de piste de biciclete, arată European Cyclists' Federation.

În 2020, cifra de afaceri a diviziei de biciclete electrice Pierer Mobility AG va ajunge la peste 100 milioane de euro, triplu comparativ cu situaţia din urmă cu doi ani. În 2025 vânzările sunt estimate la circa 500 milioane de euro.

Cererea crescută de biciclete a stimulat noi servicii precum Swapfiets, o companie din Amsterdam care oferă biciclete pe bază de abonament. Recent, aceasta a anunțat că se va extinde în Londra, Milano şi Paris până la sfârșitul anului 2020, după ce creşterea explozivă din perioada pandemiei i-a ridicat baza de clienţi la peste 200.000. 

"Coronavirusul a fost un motiv în plus în favoarea acestei decizii dar nu cauza principală. Majoritatea persoanelor recunosc că bicicleta este cel mai bun mijloc de transport în oraş", a declarat Onno Huyghe, director operaţional la Swapfiets.

Germania este cea mai mare piaţă de biciclete din Europa, cu 1,36 milioane de biciclete electrice vândute în 2019, mai mult decât dublu comparativ cu numărul înregistrat în urmă cu trei ani. Prin comparaţie, 3,6 milioane de autoturisme au fost vândute anul trecut în Germania, iar în prima jumătate a acestui an piaţa auto a scăzut cu 35%.

Izolarea a determinat autorităţile din 32 dintre cele mai mari oraşe din Uniunea Europeană să urgenteze planurile privind îmbunătăţirea infrastructurilor, susţine European Cyclists' Federation.

Roma a trasat piste de biciclete pe drumurile rutiere existente iar autorităţile din Berlin şi Paris au introdus piste provizorii pentru biciclişti.

×
Subiecte în articol: biciclete pandemie