x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Panică în rândul serviciilor secrete ale lui Putin. Sute de spioni ai Kremlinului, demascați de Ucraina

Panică în rândul serviciilor secrete ale lui Putin. Sute de spioni ai Kremlinului, demascați de Ucraina

de Şerban Mihăilă    |    29 Mar 2022   •   10:10
Panică în rândul serviciilor secrete ale lui Putin. Sute de spioni ai Kremlinului, demascați de Ucraina
Sursa foto: Agerpres

După eșecurile repetate ale armatei ruse pe frontul ucrainean, o nouă palmă pe obrazul Kremlinului zguduie conducerea de la Moscova. Autoritățile de la Kiev au publicat numele și numerele de telefon a peste 600 de spioni ruși, implicați în invazia din Ucraina.

Numele, numerele de telefon și plăcuțele de înmatriculare a 620 de cetățeni ruși, care lucrează pentru Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) și despre care se presupune că au fost implicați în invadarea teritoriul ucrainean, au fost date publicității de către Direcția Principală de Informații din Ucraina, informează ziarul britanic „Daily Express”. În urma unei gafe jenante a serviciilor secrete de la Moscova, mulți dintre spionii demascați pot fi urmăriți până la adresele lor de lucru, aflate la sediul central al FSB din capitala Rusiei, adaugă sursa citată.

Scurgerea de informații a fost posibilă, după ce ucrainenii au interceptat o convorbire între doi agenți ai FSB, care discutau despre moartea generalului-maior Vitali Gerasimov. Dialogul a fost ușor de interceptat de către serviciile secrete ucrainene, deoarece Rusia și-a eliminat propriile sisteme de comunicații securizate, prin distrugerea turnurilor 3G din Ucraina, mai scrie sursa citată.

Vestea a căzut într-un moment foarte prost pentru Kremlin, în contextul în care ucrainenii au recucerit orașul Trostianets, unul dintre primele căzute în mâinile invadatorilor ruși, aflat la aproximativ 23 de kilometri de granița cu Rusia.

×
Subiecte în articol: spioni rusi