x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Panică într-o stațiune montană. Aproape 13.000 de turiști blocați

Panică într-o stațiune montană. Aproape 13.000 de turiști blocați

09 Ian 2018   •   17:03
Panică într-o stațiune montană. Aproape 13.000 de turiști blocați

Aproximativ 13.000 de turiști sunt blocați în stațiunea elvețiană Zermatt, din cauza căderilor masive de zăpadă, dar și a riscului crescut de avalanșe. Oamenii au rămas fără curent, iar drumul de acces către celebra stațiune de schi este închis.

 

„Sosirile și plecările către și din Zermatt nu sunt posibile în acest moment”, scrie pe site-ul stațiunii. Toate „traseele și toate cursele cu telecabina rămân închise. Vă rugăm să ascultați instrucțiunile și vă rugăm să stați înăuntru”, mai scrie pe site-ul Zermatt, stațiune aflată în cantonul Valais, în sud-vestul Elveției.

O purtătoare de cuvânt a stațiunii a afirmat că aproximativ 13.000 de oameni sunt blocați, aproape de capacitatea maximă a stațiunii. Mai precis, Zermatt areîn total de 13.400 locuri de cazare, dintre care 7.200 în hoteluri şi 6.200 în apartamente, informează libertatea.ro.

În plus, accesul rutier către stațiunea care are aproximativ 5.500 de locuitori a fost închis luni dimineață din cauza riscului crescut de producerea a unei avalanșe.

Antena3

 

×