x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa a vorbit despre expansionism și imperialism în Ucraina în fața unor lideri ortodocși

Papa a vorbit despre expansionism și imperialism în Ucraina în fața unor lideri ortodocși

30 Iun 2022   •   18:40
Papa a vorbit despre expansionism și imperialism în Ucraina în fața unor lideri ortodocși

Papa a vorbit despre expansionism și imperialism în Ucraina adresându-se unor lideri ortodocși și făcând referire la politica Rusiei, potrivit Reuters.

Papa Francisc a acuzat joi implicit Rusia de „cucerire armată, expansionism și imperialism" în Ucraina, calificând conflictul drept un „război de agresiune crud și fără sens".

Papa a vorbit la Roma în fața unei delegații de lideri ortodocși și s-a referit la acest conflict ca fiind unul care îi ridică pe creștini unii împotriva altora.

Atât Rusia, cât și Ucraina sunt predominant creștine ortodoxe, dar în Ucraina există o minoritate catolică considerabilă.
„Reconcilierea între creștinii despărțiți, ca mijloc de a contribui la pacea între popoarele aflate în conflict, este o considerație extrem de oportună în aceste zile, în timp ce lumea noastră este perturbată de un război de agresiune crud și lipsit de sens, în care mulți, foarte mulți creștini se luptă între ei", a spus Papa.

Papa le-a mai spus vizitatorilor ortodocși că toți trebuie „să recunoască faptul că cucerirea armată, expansionismul și imperialismul nu au nimic de-a face cu împărăția pe care a proclamat-o Isus".

A fost a doua zi consecutivă în care Papa a vorbit despre conflictul din Ucraina. Miercuri, el a condamnat bombardarea unui centru comercial aglomerat din orașul Kremenciuk, numindu-l „ultimul dintr-o serie de atacuri barbare" împotriva Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc