x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Benedict al XVI-lea: Calendarul creştin este bazat pe o eroare. Iisus s-a născut mai devreme

Papa Benedict al XVI-lea: Calendarul creştin este bazat pe o eroare. Iisus s-a născut mai devreme

22 Noi 2012   •   12:59
Papa Benedict al XVI-lea: Calendarul creştin este bazat pe o eroare. Iisus s-a născut mai devreme
Sursa foto: captura video

Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 85 de ani, susţine că întreg calendarul creştin este bazat pe o eroare şi că totul a pornit de greşeala făcută de un călugăr din secolul al VI-lea pe nume Dionysius Exiguus (Dionisie cel Mic), scrie The Telegraph.

"Începutul calendarului nostru – bazat pe data nașterii lui Iisus - a fost calculat de  Dionysius Exiguus, care a greșit începutul. Iisus s-a născut de fapt câțiva ani mai devreme", scrie Suveranul Pontif în cartea sa "Copilăria lui Iisus".

Ideea potrivit căreia calendarul creştin este bazat pe o eroare nu este nouă, unii considerând că Iisus s-a născut cândva între secolele 7 și 2 î.Hr. Ceea ce surprinde este faptul că însuși Papa o susține, notează The Telegraph.

Iar greşeala din calendar nu este singura informație controversată din cartea Papei. Suveranul Pontif respinge ideea că Iisus s-a născut la  Bethlehem, susținând că ar fi vorba mai degrabă despre Nazaret, și susține că la nașterea pruncului nu a fost prezent niciun animal, așa cum susține Biblia.

×