x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Benedict al XVI-lea, cu sombrero în papamobil (VIDEO)

Papa Benedict al XVI-lea, cu sombrero în papamobil (VIDEO)

26 Mar 2012   •   06:15
Papa Benedict al XVI-lea, cu sombrero în papamobil (VIDEO)

Sute de mii de mexicani au umplut gradenele din Parcul Bicentenar din orasul mexican Silao pentru a-l saluta pe Papa Benedict al XVI-lea care efectueaza o vizita in Mexic. La aparitia papamobilului, multimea a izbucnit in urale, mai ales cand Benedict al XVI-lea a primit un sombrero, palaria traditionala mexicana, pe care a acceptat s-o poarte in drumul spre altar si pe care a dat-o jos cu putin inainte de a urca la altar pentru a celebra mesa.

Potrivit arhiepiscopului de Leon, pe lunga lista a cadourilor primite de papa figureaza trei sombrero brodate cu fir de aur, provenind din satul San Francisco del Rincon, situat in statul Guanajuato vizitat de Suveranul Pontif.

Un grup de fabricanti de incaltaminte, specialitatea din Guanajuato, i-a oferit papei sase perechi de pantofi rosii, fabricati de masura sa, relateaza AFP. In schimb, potrivit purtatorului de cuvant al Vaticanului Federico Lombardi, Papa a oferit o pereche de pantofi pe care i-a purtat in aceasta prima calatorie in Mexic, pentru a fi expusi intr-un muzeu local al obiectelor de incaltaminte.

×