x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Benedict al XVI-lea îi îndeamnă pe preoţi să scrie pe bloguri

Papa Benedict al XVI-lea îi îndeamnă pe preoţi să scrie pe bloguri

23 Ian 2010   •   00:00
Papa Benedict al XVI-lea îi îndeamnă pe preoţi să scrie pe bloguri

Suveranul Pontif are un nou îndemn pentru preoţii catolici care se străduiesc să-şi facă mesajele cunoscute: Mergeţi pe Internet şi scrieţi pe bloguri.



Papa Benedict al XVI-lea, a cărui prezenţă online a crescut considerabil în ultimii ani, a cerut astăzi preoţilor să folosească toate mijloacele multimedia pe care le au la dispoziţie pentru a răspândi cuvântul lui Dumnezeu şi a se implica în dialoguri cu persoane de alte religii şi culturi.

Folosirea e-mail-ului şi navigarea pe Internet nu sunt suficiente: preoţii trebuie să se folosească de tehnologiile de ultimă oră pentru a se exprima şi a-şi conduce comunităţile, se precizează într-un comunicat de presă lansat de Vatican şi preluat de Associated Press.

În document, pregătit special pentru Ziua Mondială a Comunicaţiilor, Benedict al XVI-lea a indicat ca opţiuni de transmitere a mesajelor instrumente online precum imaginile, videoclipurile, prezentările animate, blog-urile şi website-urile.

Suveranul Pontif, în vârstă de 82 de ani, nu a avut mereu cuvinte de laudă pentru noile tehnologii media, avertizând asupra tendinţelor nocive precum trivializarea sexului şi promovarea violenţei, dar şi a faptului că avalanşa de informaţii îi face pe oameni insensibili la tragediile reale.

Liderul Bisericii Catolice a avut însă şi intervenţii în care a lăudat metodele moderne de comunicare, numindu-le 'un dar oferit umanităţii' atunci când ele sunt folosite pentru promovarea prieteniei şi a înţelegerii.

Agerpres

×
Subiecte în articol: externe