x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Benedict al XVI-lea, vizită de trei zile în Liban. Suveranul Pontif va adresa un mesaj de pace

Papa Benedict al XVI-lea, vizită de trei zile în Liban. Suveranul Pontif va adresa un mesaj de pace

14 Sep 2012   •   12:13
Papa Benedict al XVI-lea, vizită de trei zile în Liban. Suveranul Pontif va adresa un mesaj de pace

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns astazi in Liban, unde va efectua o vizita oficiala de trei zile. Suveranul Pontif intentioneaza sa adreseze un mesaj de pace intr-un moment in care conflictele si violentele sunt in toi in tara vecina, Siria, relateaza AFP.

La sosirea pe aeroportul international din Beirut, Papa, in varsta de 83 de ani, a fost primit cu 21 de salve de tun ale armatei si intampinat de catre liderii libanezi, inclusiv de presedintele tarii, Michel Suleiman, singurul sef de stat arab crestin.

Astazi, Papa se va intalni la Palatul prezidential cu responsabilii politici si religiosi, inclusiv cu liderii comunitatilor musulmane (suniti, siiti, alawiti si druzi).

Vizita se va incheia duminica dimineata, printr-o mesa solemna in aer liber, la malul marii, in City Center Waterfront din Beirut.

Potrivit organizatorilor, delegatii de crestini palestinieni, din Egipt, Cipru, Iordania, Irak si mai ales din Siria sunt asteptate sambata la intalnirea Papei cu tinerii si duminica la mesa din Beirut.

Autoritatile libaneze au afirmat de mai multe ori ca toate fortele de ordine sunt mobilizate pentru a asigura o securitate maxima, in cooperare cu serviciile speciale din strainatate.

Numeroase sosele libaneze, indeosebi in zona cu populatie crestina de la nord de Beirut, au fost ornate cu drapelele Libanului si Vaticanului.

×