x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Benedict, umilit de o revistă germană: Vezi fotografiile care au scandalizat Vaticanul

Papa Benedict, umilit de o revistă germană: Vezi fotografiile care au scandalizat Vaticanul

12 Iul 2012   •   09:52
Papa Benedict, umilit de o revistă germană: Vezi fotografiile care au scandalizat Vaticanul

Revista germana 'Titanic' a fost data in judecata de Papa Benedict al XVI-lea in urma publicarii unor imagini in care acesta este satirizat, pe marginea scandalului 'Vatileaks'. Astfel, pe copertile editiei din luna iulie, revista germana afiseaza doua imagini cu Papa Benedict in ipostaze stanjenitoare. In prima fotografie, Suveranul Pontif are o pata mare galbena sub talie, iar in cea de-a doua are in zona posterioara o pata de culoare maro.

'Scurgerile de informatii au fost gasite!', este titlul ales de germani, facandu-se referire la scandalul recent de la Vatican, care a izbucnit dupa ce presa a publicat niste informatii despre corespondenta catre Papa si apropiatii lui, scrie rt.com.

In urma plangerii formulate de catre clericii de la Vatican, revista a fost scoasa din circulatie. Redactorul-sef al revistei, Leo Fischer, respinge acuzatiile potrivit carora ar fi "violat drepturile personale ale Papei" si spune ca fotografiile sunt jignitoare doar in mintile oamenilor.

'Imaginile arata un Papa care a varsat din greseala o bautura. Toata lumea stie ca Papa e un mare amator de Fanta', se apara Leo Fischer.

Majordomul personal al papei a fost arestat, fiind acuzat ca ar fi dat publicitatii o serie de documente cu caracter secret. Evenimentul a adus la lumina un caz demn de filmele thirller: Paolo Gabriele, majordomul, se pare ca a facut parte dintr-un complot de a subrezi puterea Secretarului de Stat corupt de la Vatican.

×