x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa sugerează că Biserica Catolică ar putea binecuvânta un cuplu de același sex

Papa sugerează că Biserica Catolică ar putea binecuvânta un cuplu de același sex

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2023   •   23:00
Papa sugerează că Biserica Catolică ar putea binecuvânta un cuplu de același sex
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a sugerat că ar fi deschis ideii ca Biserica Catolică să binecuvânteze cuplurile de același sex, potrivit BBC.

Răspunzând unui grup de cardinali care i-au cerut un răspuns clar în această privință, el a spus că orice cerere de binecuvântare ar trebui tratată cu „caritate pastorală".

„Nu putem fi judecători care doar neagă, resping și exclud", a spus el.

Totuși, Papa a mai spus că Biserica consideră în continuare că relațiile între persoane de același sex sunt „în mod obiectiv păcătoase" și că nu va recunoaște căsătoria între persoane de același sex.

Declarația a fost făcută înainte de o adunare importantă care va începe miercuri la Vatican și va discuta despre viitorul bisericii.

În Biserica Catolică, o binecuvântare este o rugăciune, de obicei rostită de un preot, prin care se cere ca Dumnezeu să privească favorabil persoanele care sunt binecuvântate.

Episcopii din mai multe țări, printre care Belgia și Germania, au început să permită preoților să binecuvânteze cuplurile de același sex, însă poziția oficială a autorităților bisericești a rămas neclară.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa cupluri