x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa din Cairo. Egiptul are un nou lider spiritual: Tawadros al II-lea (VIDEO)

Papa din Cairo. Egiptul are un nou lider spiritual: Tawadros al II-lea (VIDEO)

de Robert Veress    |    18 Noi 2012   •   15:46
 Papa din Cairo. Egiptul are un nou lider spiritual: Tawadros al II-lea (VIDEO)
Sursa foto: Sami Wahib/AP
Ortodocșii copți din Egipt și-au ales, azi, noul Papă – pe Tawadros al II-lea, în urma unei ceremonii care a durat aproape patru ore și la care au participat personalități politice de prim rang, în frunte cu premierul musulman, informează cotidianul libanez The Daily Star.
Principala minoritate religioasă din Egipt, o țară cu 83 de milioane de locuitori, sunt ortodocșii copți. 10 procente dintre egipteni sunt adepții religie copte, dar aceasta a fost prevalentă în Egipt până în secolul al șaptelea, înaintea invaziei arabe. Între cei aproximativ 8 milioane de copți, majoritatea sunt ortodocși, dar există și 250.000 de catolici, al căror lider spiritual suprem este Papa din Vatican, iar lider local Patriarhul Antonios Naguib, din Alexandria.
Papa din Cairo a fost ales în urma unui proces complex. Dintr-o listă inițială, pe care au fost înscriși 2.400 de candidați, s-a ajuns la o listă scurtă, de numai trei persoane. Numele lui Tawadros al II-lea a fost extras, dintr-o cutie, de un copil legat la ochi.
Predecesorul lui Tawadros a fost Shenouda al III-lea, din Alexandria.



Întronarea lui Tawardos al II-lea

×
Subiecte în articol: ortodocsi copti egipt papa egipt tawadros