x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie în faţa a mii de credincioşi, în Malta

Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie în faţa a mii de credincioşi, în Malta

03 Apr 2022   •   19:30
Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie în faţa a mii de credincioşi, în Malta

Cel puţin 12.000 de persoane au participat duminică la Floriana, în Malta, nu departe de capitala La Valletta, pentru a-l vedea pe papa Francisc prezidând Sfânta Liturghie în aer liber, anunță AFP, notând că suveranul pontif a părut că suferă din nou de probleme articulare.

Sosit cu puţin timp înainte de ora 10.00 (08.00 GMT) în "Papamobilul" său, papa Francisc a fost întâmpinat în Piaţa Sf. Publius (Granaries) în uralele mulţimii şi s-a oprit de mai multe ori pentru a binecuvânta copii şi bebeluşi.

Papa a condamnat din nou duminică "războiul sacrileg" din Ucraina "martirizată", la câteva ore după ce descoperirea unor cadavre de civili a stârnit şoc şi indignare la nivel internaţional.

"Să ne rugăm pentru pace, gândindu-ne la tragedia umanitară a Ucrainei martirizate, încă sub bombardamentele acestui război sacrileg", a declarat papa la finalul slujbei în aer liber.

De la începutul vizitei de două zile, papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a părut deosebit de slăbit de problemele articulare care l-au obligat recent să-şi anuleze mai multe angajamente. Pentru prima dată, papa a trebuit să folosească un lift pentru a urca şi a coborî din avionul său sâmbătă.

×
Subiecte în articol: papa francisc