x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, la omilia Vigiliei Pascale: Hristos a înviat și ne duce de la întuneric la lumină

Papa Francisc, la omilia Vigiliei Pascale: Hristos a înviat și ne duce de la întuneric la lumină

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2024   •   23:27
Papa Francisc, la omilia Vigiliei Pascale: Hristos a înviat și ne duce de la întuneric la lumină
Sursa foto: Hepta

”Isus este Paștele nostru, Cel care ne face să trecem de la întuneric la lumină, care s-a legat de noi pentru totdeauna și ne mântuiește din abisurile păcatului și ale morții, atrăgându-ne în iureșul luminos al iertării și al vieții veșnice”, a spus papa Francisc la omilia Vigiliei Pascale.

”Isus, Paștele nostru, Cel care ne face să trecem de la întuneric la lumină, s-a legat de noi pentru totdeauna și ne mântuiește din abisurile păcatului și ale morții, atrăgându-ne în iureșul luminos al iertării și al vieții veșnice”. Sâmbătă, 30 martie a.c., papa Francisc a prezidat în bazilica San Pietro, la ora Romei 19.30, solemna Vigilie Pascală a Învierii Domnului Nostru Isus Hristos, relatează vaticannews.va.

Liturghia Vigiliei a început cu binecuvântarea focului nou în fața bazilicii, urmată de procesiunea cu lumânările aprinse și de vestirea solemnă a Învierii prin străvechea cântare ”Præconium”. Riturile sacre cuprind, de asemenea, Liturgia Cuvântului, Liturgia Botezului, în cadrul căreia a botezat și a miruit mai mulți catehumeni, și Liturgia Euharistică.

Duminică papa prezidează la ora 10.00, în Piața San Pietro, Sfânta Liturghie a Duminicii Învierii, iar la ora 12.00 transmite tradiționalul mesaj pascal și binecuvântarea apostolică ”Urbi et Orbi”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc omilia Vigiliei Pascale