x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum a decurs operația la care a fost supus Papa Francisc

Cum a decurs operația la care a fost supus Papa Francisc

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2023   •   20:46
Cum a decurs operația la care a fost supus Papa Francisc
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a fost supus miercuri unei intervenții chirurgicale de trei ore într-un spital din Roma, din cauza unei hernii, iar Vaticanul a anunțat că operația a decurs fără complicații, transmite Reuters.

„Intervenția chirurgicală a fost finalizată: S-a desfășurat fără complicații și a durat trei ore”, se arată într-o declarație a Vaticanului.

Operația a avut loc la spitalul Gemelli, administrat de catolici, aflat la mică distanță de Vatican și care are un apartament rezervat papilor.

Biroul de Presă al Sfântului Scaun a anunțat în cursul zilei de miercuri că Papa Francisc va fi supus unei operații plastice a peretelui abdominal cu proteze sub anestezie general: „Operația, concertată în ultimele zile de echipa medicală care îl asistă pe Sfântul Părinte, a devenit necesară din cauza unei hernii care provoacă sindroame ocluzive recurente, dureroase și care se agravează. Șederea la unitatea sanitară va dura câteva zile pentru a permite evoluția normală postoperatorie și recuperarea funcțională completă”.

operatie Papa Vrancisc

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa francisc operatie